La recepta de l’Alba. Carxofes ben acompanyades

La carxofa és bona per als problemes digestius i metabòlics, gràcies a la fibra soluble que aporta. Així, és depurativa, regula el trànsit intestinal i enforteix el sistema immunològic. També és bona per les cefalees (mal de cap) i per controlar el colesterol, pels mucílags i també pels flavonoides, que a banda són antioxidants i estimulen el cor.

Plat per a 2 persones:

  • 8 carxofes
  • 1 porro
  • 1 all
  • 6 tomaquets secs en oli
  • un grapat de pinyons

Netegem les carxofes traient les fulles exteriors fins arribar a les tendres. Tallem les puntes i netegem amb el ganivet el tronc. Les tallem en quatre trossos i traiem els pelets del centre.
Posem les carxofes a bullir uns 15 o 20 minuts fins que les punxem i estiguin toves.

A una paella a part posarem el porro i l’all tallats petits a coure amb un rajolí d’oli.
Quan comença a canviar de color, hi afegim els tomàquets secs tallats a trossets i els pinyons.

Hi afegim les carxofes, ja escorregudes, i ho deixem 2 minuts i ja es pot servir.
*No hi he posat sal perquè penso que el gust que dona el tomàquet sec al plat, ja és prou intens

Recepta cedida per l’Alba Juanola,
autora del llibre Mis recetas vegetarianas”. 

Podeu trobar-la a Instagram,
i comprar les seves creacions a Mi tribu veggie. 

Advertisements